Sayfalar

at işareti

articles: at3.jpgarticles: at1.jpg   

BİNİLMİŞ AT - AT
articles: at2.jpg
Atın ya da binicinin baktığı yön önemlidir. Binenin elinde bulunan malzemenin yönü de önemlidir. Bakılan yönde binek taşı aranmalıdır. Define taşın altındadır. Atın kuyruğu kalkık ise kuyruk yönüne doğru değişik bir şey aranmalı, müjdesi kolay bir yerdedir. Ata binmiş insan figürün elindeki eşya define için bir nişanedir dikkatlice incelenmesi gerekir. Çevresinde mezar olma ihtimali vardır. Atın baktığı yönde at binmeye yarayan bir taş, bu taşın yanında da gömü olabilir. Yakınlarında at eyeri varsa gömü ve tuzak bir arada olabilir. 

Başka Bir Yorum : At sembolü güneşin tarihi bir imi olarak görülür. Bu motif zenginliği, refahı, bolluğu ve hızı simgeler. Atın sadakat yönünü de vurgulamak gerekir. Yakınında bir mezar olma olasılığı vardır. Bazen üçlü at Yunan Mitolojisinde kral Poseidon tasviri olarak resmedilir.

Başka Bir Yorum : Arazide at çizimi oyma ya da kabartma olabilir. Fakat bugüne kadar görülen at çizimleri hep büyükçe işlenmiş olarak görülmüştür. Dikkat edilecek husus at paraya işaret midir, değil midir? 
Yer yüzeyinde bir taşa yatay olarak çizilmiş ve başka ilave hiçbir figürü yoksa bu, yakındaki bir mezarın simgesidir. Para olarak da mezarda ne varsa odur.

Başka Bir Yorum : At eğerli ise ve üzerinde haç, çarpı veya murç izi aranır. Ayrıca çevresinde at nalı veya tay ayağı da aranır. Eğer bir gömü varsa bu 10 metreden uzak olamaz. Eğer ikincil olarak bir işaret bulunmuşsa bu işaretin çözümü araştırılır.

Başka Bir Yorum : Bu işarette önemli kısımlar atın başı, binenin başı, birde elinde bulunan kılıçın mızrağın ucu ve son olarakta kuyruğu sizi müjdeye götürebilir.
Binilmiş at iki şeyi ifade eder. 
1.Çevresinde çakıl yığını veya tümsek içinde mezar olma ihtimali 
2.Bakış açıları ve eldeki silahın ucu bunların uzunlukları hesaplanarak araştırma yapılır ve gidilen yerde eğer var ise oturulur çevreye bakılır.

Başka Bir Yorum : Bu işaret kahramanlara ait mezarları ifade eder. Bazen sahne gibi alanlarda yapılmışlardır. Mezar stellerinde sıkça karşılaşılır. Dikili taş veya kapak taşı olarakta bulunabilmektedir. Bulunduğu sabit kayada mezar yoksa çevresi araştırılmalıdır. Çevredeki mucır artıkları mezarı gösteren işaret olarak algılanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder