Sayfalar

kuş işareti

articles: guvercin2.jpg
Kadın ziynet eşyasını simgeler. Gömü güvercinin içinde deyip bu eseri tahrip etmeyiniz. Defineci arkadaşlar lütfen  biraz bilinçli olmaya çalışalım hiç bir işaretin kırılmasına izin vermeyelim ve kırmayalım hiç bir işaretin içinde define olmaz sizi öyle yönlendirenler sizi aldatıyorlar.   Uçan Güvercinin uçtuğu yönde hemen önünde araştırma yap, istavroz varsa gömü mağara içindedir, mağarayı bulmak için yakınlarında ikinci bir istavroz daha bulunmalıdır, ikinci istavrozun bulunduğu kaya mağaradadır.

Başka Bir Görüş : Ördek
Ördek ile beraber bir ok işareti varsa ve ördek ok ile aynı istikamette bakıyorsa o yönde, ördek ile ok birbirine bakıyorsa okun aksi yönünde araştırma yapılır. Ördek kafasını geriye doğru çevirmiş ise gerisinde araştırma yapılır. Dere kenarında farklı bir taş aranabilir. İki dere varsa bunların birleşim noktalarında suyun içinde veya dışında farklı özellikte bir taş veya sabit kaya aranabilir.
ordek.jpg
Başka Bir Görüş :
Güvercin, kuş, tavuk gibi işaretlerde hayvanın yumurtlama özelliğinden dolayı çevrede yumurta şekli aranmalı, üstü beyaz veya kırmızı olabilir. Yumurtanın içinin sarı olduğu da dikkate alınarak altın çağrışımı yapmalıdır.

Başka Bir Görüş :
Leylek benzeri bir kuş ise genelde Osmanlı döneminde zorunlu göçe tabi olanlarda denk gelinmiş bir işarettir. Gömüsü 5 mt. çevresindedir. Ancak nihai hedefe ulaşmak için "başka bir emaresi olmadığından" cihaz tespiti gerekir.

Başka Bir Görüş:
Yunan Mitolojisinde Afrodit'i simgeler. üç ruhu, yedi ruhu, masumiyeti ve Barışı simgeler. Ana kaya üzerinde olup olmadığına bakmalıyız. Ayrıca yerleşim yerlerine çok uzak olmadıklarını da göz önünde tutmalıyız.

Başka Bir Görüş :
Çok geçmiş yıllardan kalabileceği gibi Hristiyan din ve kültüründe mezar taşı olarak kullanılmıştır. Bunun dışında mimari ve sanatsal yapılarda kullanıldığı görülmektedir. Ana kaya üzerinde olan kuş işaretleri dikkate alınmalıdır.

Başka Bir Görüş :
tavuskusu.jpg


Tavuskuşu : Tavus kuşu kuyruğunu açtığında göz göz olan şekillerinin her biri arkeolojide mezarları temsil eder. Çürümemeyi ve ölümsüzlüğü sembolize eder.Sürekli hayatın imajını sergiler. Genel olarak Hristiyan sembolizmin bir uygulaması olarak bilinir. Tek başına bir mezar veya bir nekropol girişinde bulunabilir. 

Tavus Kuşu ile ilgili olarak şu söylence de vardır. Hiç evlenmemiş bakire bir prensesin mezarıdır. Mücevherat ve çeyizi vardır. Mal mahzenin içindedir.

Ayrıca Yunan Mitolojisinde Hera'yı simgelediği de görülür. Hera'nın gözleri Tavus Kuşu kuyuğundaki gözlere benzetilmiştir. Zeus Mitolojisinde 25-30 yaşındaki gençlik durumunu simgeler.

İlk Hristiyanlık döneminin ruhbanlığını da ifade edebilir. Baş papazın kullandığı bir figürdür. Mezar süslemelerinde ve duvar süslemelerinde de görülebilir.

Pelikan : Bir Hristiyanlık sembolüdür. Kurban ve saygı anlamlarıyla yüklüdür. Mezar stellerinde rastlanır. Genç bürokratların mezarlarına aittir. Otorite işareti olarak da kullanıldığı için merkezi bir binaya yakın duruyor olabilir. Büyük binaların duvar süslemesi gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder